05 birželio, 2013

Draugiškas pasibuvimas prie ledų


Ledų desertas sundae, pagal Cenk Sönmezsoy| Café Fernando

Atšilus orams, Amerikoje (tikriausiai ir daug kur kitur) yra labai populiarūs pasidėdėjimai/pabendravimai prie ledų, taip vadinami ice cream socials. Mokslo metų užbaigimo, baseino sezono atidarymo, pavasarinio beisbolo sezono uždarymo, akademinio/mokslinio miestelio darbuotojų “cementovkės” ir kitoms didesnėms ir mažesnėms progomis, o kartais ir išvis be progų yra atritinama dėžė sauso ledo, parūpinama ledų, dar vaisių, ir kaip mat susiformuoja geras, neįpareigojantis šventimas, toks visiškai ne “black tie”, beveik vaikiškas, dažniausiai be alkoholio, garantuotai smagus pasibuvimas. Ledai sukuria tą atpalaiduojančią, lengvą nuotaiką. Be falšo. Be įmantrių įrankių ir elegantiškai laikomų vyno taurių. Tik grynas, geras laikas geroje kompanijoje, su lipniais leduotais pirštais ir šokoladuotais smakrais.






Praėjusį penktadienį aš ir Julius tokį social su ledais ir vaisiais suorganizavome Juliaus klasėje. Iškart po pamokų visi klasiokai ir jų šauni mokytoja susirinko mokyklos žaidimų aikštelėje, ir mes visi kartu šventėme vasarą.

Aušra











 






































Tamsaus šokolado padažas

Pagal David Lebovitz |Ready For Dessert


75 g kakavos miltelių
100 g cukraus
80 g šviesaus kukurūzų sirupo arba agavos nektaro
250 ml vandens
60 g tamsaus šokolado, susmulkinto

Nedideliame puodelyje šluotele išplakti kakavą, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinti ant vidutinio karštumo ugnies, kartkartėmis pamaišant, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies, suberti smulkintą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Padažą tiekti šiltą.

Padažą galima išpilstyti į sandariai užsidarančius indelius ir laikyti šaldytuve. Prieš vartojimą pašildyti mikrobanginėje krosnelėje arba virš garų.








Bittersweet Chocolate Sauce

From David Lebovitz | Ready For Dessert

3/4 cup (75 g) cocoa powder
1/2 cup (100 g) sugar
1/4 cup (80 g) light corn syrup or agave nectar
1 cup (250 ml) water
2 ounces (60 g) bittersweet or semisweet chocolate

In a medium saucepan whisk together cocoa, sugar, syrup and water. Bring to a boil over medium heat, whisking occasionally. When mixture comes to a full boil, remove from heat. Add chopped chocolate and stir until chocolate is melted and the sauce is smooth. Serve warm.

Sauce can be aliquoted into airtight containers and stored in the fridge. Before use reheat in microwave oven or in a double boiler.

9 komentarai:

  1. Cha, kokie mieli veidukai :) Ledai atrodo nerealiai, kaip visada. Vis tiek nesuprantu, kaip Jūs viską spėjate. Bet žaviuosi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonime, aciu uz grazius zodzius; as ne viska speju; deja; labai labai daug nespeju; o noretusi;

      Panaikinti
  2. Sveikinu Ausra su atsilusiu oru ir artejancia vasara! Kaip smagu tarp vaiku! Zinau....daug darbo...bet tai neikainuojama dovana kai gali prisideti prie ju asmenybiu formavimo dalinant rupesti,dziaugsma ir meile. Mano vaikai jau isskride is "lizdelio"..... Sekmes tau kiekviena diena! Lauksiu nauju,ikvepianciu irasu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo labai smagiai ir skaniai. O kaip suformuotas dubenėlio formos vaflis paskutinėje nuotraukoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurate, karsta vafli uzmesk ant apversto mazo dubenelio arba puodelio ir palik, kol sukietes;

      Panaikinti
  4. Ausryt,prie sventes saldumo manau aromato pridejo greta zydinti akacija.Jos taip svaigiai kvepia, kaip ir dabar zydintys jazminai bei bijunai...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš atradau labai skanų ekologišką šokoladą ir kakavos masę iš Ispanijos, kuria gardinu desertus, ledus. Šokoladas pagamintas lietuvių, be pridėtinio cukraus, o tik saldintas datulėmis, tai labai skanus ir sveikas. Gal bus naudinga, dalinuosi https://www.ggunidatescacao.com/parduotuve/

    AtsakytiPanaikinti